Wreszcie oglądnąłem ten teścik, jest całkiem ok.
Jest jednak jeden dość spory błąd w materiale.
Ten motocykl ma 11kW czyli 15kM, a nie 12 jak to zostało powiedziane na filmie.Ma też sporo zalet o, których nie wspomnieliście. Pod pewnymi względami jest lepiej zaprojektowany od MT-07, ale to widać już po samej cenie, gdzie 125 w wersji z ABS to blisko 20 tysi, a MT-07 z ABS to "już tylko" 27 tysi. Jednak ma też ogromną wadę i to jest właśnie jego cena (model MT-03 niecałe 22 tysiące). Jeśli ktoś, jak sugerujecie w filmie, chciałby kupić 125 żeby się przekonać czy chce robić prawko na motocykl to na bank powinien kupić sobie raczej Rometa za blisko 1/4 ceny MT-125, którym, jak każdą 125 znudzi się i tak bardzo szybko
Moje doświadczenie ze 125 pokazują, że jest to motocykl tylko dla ludzi, których ogranicza kategoria prawa jazdy, czyli mają tylko B lub A1 oraz dla ludzi, którzy np. mieszkają w dużym mieście, a chcą się szybko i tanio przemieszać do pracy czy szkoły.
Z wycieczkami już raczej robi się problem bo choć prędkość maksymalna na poziomie 115-120km/h wydaje się być wystarczająca to już jej osiągnięcie w warunkach drogowych przysparza wielu problemów, a wyprzedzenie auta jadącego 80-90km/h robi się po prostu niebezpieczne.
Na koniec spytam, rzeczywiście mówisz tam, że potrzeba kategorii "D" jak sugeruje jeden z wpisów na youtubie?
Słuchałem tego kilka razy, specjalnie na słuchawkach i już sam nie jestem pewien