Witam Po długiej przerwie wróciłem na forum.
Po raz czwarty i chyba nie ostatni w życiu , chciałbym zaprezentować Wam mój nowy nabytek. Ostatnio miałem Hyosunga gt 125 . Może mnie zhejtujecie lecz mój nowy nabytek z drugiej ręki jest nowszy i ciut mocniejszy i młodszy. Firma Daelim Roadwin 125. szperając po internecie wyczytałem że ta firma produkowała motocykle na licencji Hodny , widać nawet kopie Hondy cbr 125 , z szperania bardziej wyczytałem że części jak wtrysk, głowka ramy itp. i czy wyświetlacz są identyczne jak w Hondzie cbr 125 czy to prawda czy jakość jest porównywalna do Hondy czy skopiowany silnik tylko pod inną nazwą Nie wiem. Wygląda identycznie .Lecz mój model jest z 2015roku. kupiony z drugiej ręki, przebieg aktualny 11tys km. Posiada wtrysk Paliwa i silnik chłodzony cieczą, jednostka jest bardziej dynamiczna niż w moim poprzednim motocyklu Hyosung , prędkość która jest o wiele lepsza dla tego iż mogę spokojnie 100km/h jechać pod wiatr oraz górkę i utrzymywać tą prędkość nawet w dobrych warunkach wyprzedzić, natomiast tak moja przelotowa prędkośc to 90-105km/h staram sie więcej nie jeżdzić iż to tylko 125ccm i sprzęcić szanować . Prędkość maksymalna koło 120km/h lecz przy silnym wietrze i górkę 110km/h nie wiem po co to piszę ,bo i tak strzeże nie obchodzi mi v max tylko przyjemność z jazdy Tym motocyklem , nie jest on leki ponieważ waży on 165kg. Ma zarąbisty jak dla mnie wygląd. Mocne hamulce na które trzeba uważać. Oryginalnie jest , nic nie przerabiałem w nim bo poco . Spalanie jest zadawalające jak dla mnie od 3 do 3.2 litra na 100km . bak 15 litrów. Może nie raz już ktoś mnie widział bo często i to bardzo śmigam na poranną kawę do Zawady w strone Opola na orlen , lubie latać tam fajna jest traska. Zdjęcie poniżej , mam nadzieje że Wam sie spodoba jak Mi. Uważam że nie ważne jaka dzieli nas pojemność lecz podejscie poważne do tego co lubimy i kochamy robić , Jak dla mnie to Jazda na Motocyklu.
Pozdrawiam Serdecznie Alleksander